Woonconcept

Samen, een eigen ruimte

Welkom lezer, welkom lezeres. Fijn om te horen dat je belangstelling hebt voor samen zelfstandig wonen. Dit heeft voordelen. Om te beginnen hoef je die grote tuin niet meer te onderhouden. En ook de stofzuiger kan het rustiger aan gaan doen nu jij je overbemeten huis hebt ingeruild voor een woning die je deelt met anderen. Vergeet de manschappen voor de boodschappen en het rooster voor de poetsploeg. In deze woning met je eigen huis maken vele handen licht werk: tot opluchting van de kinderen.

Samen zelfstandig wonen is wel zo comfortabel. Noem het groots leven door kleiner wonen. Omdat je met gelijkgestemden onder elkaar bent, ben je meer dan buren van elkaar. Je hebt alle tijd om met elkaar te sporten, te koken of te musiceren. Wat je maar wilt. Indien nodig kun je elkaar helpen, bijstaan en iets voor elkaar betekenen. De omgeving is veilig en gezellig. Bij deze woonvorm houd je de regie van je leven zelf in handen en geef je vorm aan je toekomst.

Samen zelfstandig wonen staat synoniem voor kwaliteit van leven. Want ouderen die met elkaar wonen blijven langer gelukkig en gezond.

Nobel helpt je deze woonvorm te realiseren. Daarvoor combineren wij toegepaste gerontologie (vergrijzingskunde) met bouwkunde. Wij weten welke woonbehoeften senioren hebben en hoe je ze kunt realiseren.

Een woning met een eigen huis: met gemeenschappelijke ruimtes voor gelijkgestemden

Met hoeveel senioren wil jij samen zelfstandig wonen? Drie? Vier? Vijf? Zes of meer? Dat bepaal je zelf. Bij deze woonvorm heb je met meer personen een huis, samen met de andere senioren. Dat huis heeft gemeenschappelijke ruimtes zoals een huiskamer, keuken, entree, tuin of logeerkamer. Gezelligheid is om de hoek. Privacy ook. Want naast gemeenschappelijke ruimtes heb je in deze woning jouw eigen huis: met eigen vertrekken, zoals een woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken en berging. Het gaat om een bestaande woning die verbouwd wordt: in een veilige buurt met voorzieningen in de nabijheid. Het kan zelfs het huis zijn waar jij nu woont. We kunnen ook op zoek gaan naar een nieuwbouwlocatie.


Met elkaar
Het voordeel van deze opzet? Eigenlijk ben je nooit alleen. Dat voelt wel zo veilig. Je zoekt de gezelligheid op als je daar zelf zin in hebt. Denk bijvoorbeeld aan samen koffie of een borreltje drinken, een praatje maken, koken, een spelletje doen, televisie kijken, knutselen met de kleinkinderen enzovoorts. Zo heb je altijd aanspraak, weet je wat er speelt in huis en wat je voor een ander kunt betekenen. Niets moet, alles kan.

Over het huis van je leven en levensloopbestendig bouwen

Wat heb jij nodig als je straks tachtig bent? Waarschijnlijk weet je dat nog niet. Maar je weet wel dat die behoeften anders zullen zijn dan die van nu. Wonen is vooruitzien en jij bepaalt hoe. Met samen zelfstandig wonen kies je voor een huis dat met je meeleeft. Het wordt levensloopbestendig gebouwd.


Voorbeelden
Een lichtplan, anti-slip vloer, domotica, trapleuning, anti-slip treden, lift, automatische deuropener, brede schuifdeuren, drempelvrije doorgangen,inloopdouche, in hoogte verstelbaar aanrecht en wasbak… Al dit soort voorzieningen kun je laten aanbrengen of laten voorbereiden voor later. Nobel kijkt vooruit, plant en regelt deze faciliteiten. Jij laat niets aan het toeval over en er is altijd een oplossing. Resultaat? Een huis waar je voor de rest van je leven kunt blijven wonen.

Samen plannen maken

Nobel helpt je om gelijkgestemden te vinden: in leeftijd, vitaliteit, zelfredzaamheid en de wil om gemeenschappelijk te wonen. En dan begint het pas echt. Hoe ziet het huis van jouw dromen eruit? Jullie dromen? Ieder heeft daar zo zijn ideeën over. Over de buurt, de ligging en de inrichting. Over de materialen, de kleur en het budget. Nobel kijkt mee, praat mee en denkt mee. Zo ontstaat er een plan om het huis passend te maken voor jullie woonwensen. Zonder gedoe, zonder stress en zonder weeffouten.

Een geschikte woonruimte realiseren

Plannen zijn mooi. Nu de uitvoering. Hoe maak je een huis passend voor gelijkgestemden? Conform het plan dat we samen gemaakt hebben? Maak je vooral geen zorgen. Voor het bouwkundige traject hebben wij een onderneming met een passie vooruit werking, techniek en architectuur. Onze bouwkundig ingenieur is expert in levensloopbestendig bouwen, onze toegepast gerontoloog in levensloopbestendig wonen. Wij regelen de complete verbouwing: van vergunning en bestektekeningen tot en met de oplevering. Wij plannen, voeren uit en controleren.

Weet je wat het leuke is? Alles wordt voor je gedaan en jij hebt nergens omkijken naar! Alles maar dan ook alles. Jij en je medebewoners in spe hebben veel denkwerk gedaan. Laat het doe werk over aan ons. Kom gerust kijken hoe de verbouwing vordert en verheug je op het huis waar je mooie tijden tegemoet gaat. Wat je nu meemaakt is een unicum. Of heb je al eens eerder verbouwd zonder handen uit de mouwen te steken?

Hoe zit dat financieel, juridisch en notarieel?

Wees kritisch en stel vragen. Laat kinderen en vrienden meekijken. En verwonder je over de mogelijkheden. Heb je nog wel een hypotheek nodig als je met andere senioren een levensloopbestendig huis koopt?


Minder kosten
Bij samen zelfstandig wonen zijn verschillende scenario’s mogelijk. Daar willen we je graag meer over vertellen. Welke optie je ook kiest, er zijn altijd voordelen. Doordat je woonlasten en onderhoud met elkaar deelt gaan je kosten omlaag. En omdat je huis helemaal aan je wensen voldoet hoef je ook geen kosten meer te maken. Een eenmalige investering is voldoende.


Klaar voor de toekomst
Samen zelfstandig wonen betekent vooral investeren in je toekomst. En dat is goed voor je persoonlijk welzijn. Je blijft langer actief en zelfstandig. Je ziet mensen, komt onder de mensen, helpt andere mensen. Of ze helpen jou. Niet alleen jij plukt daar de vruchten van maar ook je omgeving. Hoe eerder jij je zorg- en woonwensen realiseert, hoe meer gemak later.


Partijen
Leg je vragen voor aan Nobel. Er is altijd een oplossing. En als die er niet is, bedenken we er een. Samen zelfstandig wonen wordt door vele partijen omarmd: bewoners, gemeentes en de Rabobank.


Stappenplan
Voor samen zelfstandig wonen hebben we een compleet stappenplan klaar liggen. Dat geeft inzicht, overzicht en vooral gemoedsrust. Stap voor stap nemen wij je mee in onderwerpen als de Vereniging van Eigenaren, financiering, nalatenschap en huisregels.


Diverse vormen
Samen zelfstandig wonen is volop in ontwikkeling en jij hebt daar zo je gedachten over. Woon je groot en wil je het huis bestemmen voor samen zelfstandig wonen? Zodat je op de zelfde plek kunt blijven wonen? Neem contact met ons op. We zijn benieuwd naar je ideeën.

Ouder worden onder één dak

Je hebt even geduld moeten oefenen maar dan heb je ook wat. Jouw huis is opgeleverd en alles is in kannen en kruiken. Met je medebewoners neem je je intrek en nu begint het pas echt. Deel drie van je leven lonkt. Met welk verhaal ga jij geschiedenis schrijven over samen genieten van je oude dag? Laat het weten. Je hebt een unieke stap gezet. Je doet iets wat je nog nooit gedaan hebt. Door deze woonvorm te kiezen ben je over je eigen schaduw heengestapt.


Zorg voor later
Samen kun je veel en met een handje hulp nóg meer. Daarom begeleidt Nobel Wonen en Leven je van a tot z en verder. Het kan zijn dat je gaandeweg meer zorg nodig hebt. Aanvullende zorg. Hoe regel je dat? En in welke vorm? Ook dan staan we voor je klaar. We regelen en organiseren: in het huis van je leven, voor de tijd van je leven.