Wonen & leven voor Senioren

Samen zelfstandig wonen

Je staat op de drempel van een nieuw tijdperk en je mogelijkheden zijn ongekend. Wat ga je doen met je pensioen? Het Pieterpad lopen? Mountainbiken op de Kilimanjaro? De hengel uitgooien en op karper vissen? Een boek schrijven? Vrijwilligerswerk? Schilderen? Kleinkinderen leren musiceren? Oude uurwerken restaureren?

Overbemeten huis
Aan ideeën heb je in ieder geval geen gebrek. Het eerste vijfjarenplan lacht je toe. Het tweede is in de maak. Welkom in deel drie van je eigen leven. Heb je tussen al die plannen door al eens nagedacht over waar je gaat wonen? Want hoe je het ook wendt of keert, je huis is ongemerkt een paar maten groter geworden. Het onderhoud daarentegen is niet gekrompen. Om over de tuin nog maar te zwijgen.

Samen zelfstandig wonen: een woning met een eigen huis
Hoe ga jij wonen in deel drie van je trilogie? Schakel je door naar een huis dat met je meeleeft? Met meer lusten en minder lasten? Maak eens kennis met samen zelfstandig wonen, van Nobel. Bij deze woonvorm ga je met gelijkgestemde senioren een huis delen zonder je privacy op te geven. Onder één dak kun je samen lachen, leven en genieten. Samen met mensen zoals jij kun je hier de rest van je leven wonen. En als je toch alleen wilt zijn, heb je in deze woning een eigen woonruimte om je terug te trekken.


Wennen
Wellicht moet je even wennen aan de gedachte van samen zelfstandig wonen. Neem de tijd en laat die gedachte op je inwerken. Denk hardop en praat met anderen. Met je kinderen, je vrienden, je buren, kennissen. Dan ontdek je gaandeweg nieuwe mogelijkheden voor je oude dag.